Alaca Mehmet Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Belgegeçer : .
WEB https://mehmetcelikmtal.meb.k12.tr
Adres : Cumhuriyet Mah. Parlar Sok. No 10 Alaca / ÇORUM
VİZYON : Geleneği ve değişimi bütünleştirerek geleceği elinde tutan çağdaş bir okul, Öz benliği geliştirmeye yönelik duygusal eğitim, ‘Önce insan’ anlayışından yola çıkarak hazırlanan gerçekçi, insana ve çevreye duyarlı, çağdaş eğitimin gerektirdiği teknolojik gelişmeleri takip eden ve uygulayan bir eğitim-öğretim ortamı ve gülümseyen öğreten ve öğrenenlere sahip bir kurum olmaktır.
MİSYON : Sağlıklı iletişim kurabilen, kendini ifade edebilen, sorumluluk alabilen, kendine güvenli, üretken ve yaratıcı,sağlık alanındaki teknolojik gelişmeleri takip eden, öğrenmeye meraklı, kendisi ve toplumla barışık, ailesine ve toplumuna yararlı, evrensel değerlere ve kendi kültürüne sahip, mezuniyet sonrası edindiği mesleki bilgi ve beceriyi her alanda toplum yararına etkin biçimde kullanabilen, Atatürk ilkeleri ve laik Cumhuriyete sahip çıkan üstün yetenekli bireyler yetiştirmektir.
BAŞARILAR :

Mesleki Uygulama Labaratuvarı :1
Saatler : 08:10 Başlama 16:45 Bitiş
Bağlantı : Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil : İNGİLİZCE
Isınma : Dogalgaz
Servis : YOK
Ulaşım : Karayolu
Yerleşim Yeri : İlçe Merkez Çorum/Alaca
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İl merkezine 50 km uzaklıkta.
Kontenjan Bilgileri : 9.SINIFLARDA KONTENJANIMIZ 34 ÖĞRENCİDİR.
Taban-Tavan Puan Bilgileri : OKULUMUZA SINAVSIZ ÖĞRENCİ ALIMI YAPILMAKTADIR.KAYIT ÖNCELİĞİ ADRES YAKINLIĞI VE ORTA OKUL NOT ORTALAMASIDIR.
Okulun Sınav Başarı Durumu : %65
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : %60
Sportif Etkinlikler : OKULUMUZDA HER YIL VOLEYBOL, MASA TENİSİ, SANTRANÇ, TURNUVALARI DÜZENLENİR.
Bilimsel Etkinlikler : TÜBİTAK PROJELERİNE KATILIM SAĞLANIR.
Proje Çalışmaları : OKULUMUZ İLK YARDIM ÖĞREN HAYATA DOKUN PROJESİ İLE İLÇEMİZDEKİ TÜM ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDAKİ ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİMİZ İLE ALACA BELEDİYESİ PERSONELİNE İLK YARDIM EĞİTİMİ VERMİŞTİR.
Diğer Hususlar : OKULUMUZ SAĞLIK HİZMETLERİ OLMAK ÜZERE TEK ALAN ÜZERİNEDİR. OKULUMUZDA SAĞLIK HİZMETLERİ ALANI; HEMŞİRE YARDIMCILIĞI,EBE YARDIMCILIĞI,SAĞLIK BAKIM TEKNİKERİ DALLARI MEVCUTTUR. 10.SINIFTAN İTİBAREN DALLARA AYRILIP EĞİTİM ÖĞRETİM DEVAM EDER.